Duurzaamheid & Milieu

Duurzaamheid & Milieu

Nyloplast hecht grote waarde aan duurzaam ondernemen en permanente ontwikkeling van meer duurzame oplossingen, zowel in de bedrijfsvoering als binnen het productaanbod. Een en ander heeft geresulteerd in het verkrijgen van het ISO-14001 certificaat (milieumanagementsysteem) eind 2011. Kleine initiatieven, maar ook grote procesveranderingen vormen voor ons de sleutel tot duurzamer en milieuvriendelijker ondernemen. Concrete voorbeelden hiervan zijn de overstap op gebruik van 100% groene energie en innovatieve aanpassingen in productie en productaanbod, zoals de "groene" Nyloplast kolk, vervaardigd uit een grondstof met een kernlaag die voor meer dan 50% uit hoogwaardig recyclaatmateriaal bestaat

Deze initiatieven sluiten goed aan bij de doelstellingen van de Europese PVC industrie, zoals die zijn vastgelegd in het vrijwillige samenwerkingsverband Vinylplus.

Vinyl Plus

De Europese PVC-industrie heeft op 22 juni 2011 een ambitieuze nieuwe reeks doelstellingen voor duurzame ontwikkeling bekendgemaakt tot het jaar 2020 en heeft beleidsmakers gevraagd om de recycling binnen Europa intensiever te stimuleren. 
 

VinylPlus is opgezet rond vijf kernthema's:  

 • bereiken van een doorbraak op het gebied van PVC recycling en de ontwikkeling van innovatieve recyclingtechnologie├źn:   
   
 • wegnemen van de bezorgdheid over de uitstoot van organochloor,   
   
 • zorgen voor duurzaam additievengebruik,   
   
 • verhogen van de energiezuinigheid en het gebruik van duurzame energie en grondstoffen bij de productie van PVC, en  
 • bevorderen van duurzaamheid binnen de gehele PVC waardeketen.

 

Voor meer informatie over VinylPlus, zie dit Persbericht [PDF, 78.04 Kb] of klik het logo aan de rechterzijde.

ISO 14001 certificaat NL

ISO 14001 certificaat NL

PVC Recycle & Reuse

PVC-recycle

VinylPlus brochure

Vinylplus logo